U3F1ZWV6ZTIzNjEzNjQ1MzY2NTE2X0ZyZWUxNDg5NzUyOTM4OTM0OQ==

طريقة عمل الفطير البلدي "الفطير المشلتت"

 طريقة عمل الفطير البلدي بكل تفاصيله .








طريقة عمل الفطير الفلاحي في المنزل بكل سهولة وبطريقة بسيطة وطعم ممتاز.

المقادير.

* كيلو دقيق .

*مساء العجن. 

*زبدة بلدي.

*٢ملعقة ببيكنج بودر.

*ملعقة ملح .

الكميه حسب الرغبة بس لكل كيلو دقيق ٢ ملعقة بيكنج بودر .

اولا . نخلط البيكنج بودر علي الدقيق والملح ثم نقلبهم جيدا ،وننزل بالمياه شويه شويه لحد ما العجيبه تبقي طريق ومش بتشوف في اليد ،ثم تقطعها دوائر ونتركها ترتاح لمدة ساعة .بعدين هنفردها علي مفرش نظيف بالنشابة لحد ما تبقى رقيقة جدا ، ثم ندهنها بالزبدة كلها ونتركها علي بعدها ارجعها دائرة زي ما كانت، وهكذا مع باقي الدوائر ، ثم نترك الدوائر ترتاح فترة ، وتحضر صينيه وندهنها بالزبدة ونفرد بها الدوائر لتملئ الصينيه.

وفي فرن ساخن ندخل الصينية ونتركها تستوي. 


تعليقات

الاسمبريد إلكترونيرسالة