طريقة عمل ورقة اللحمة "بطعم زماااان"
من اجمل وأسرع الوصفات علي الغدا وصفة ورقة اللحمة المشوية في الفرن.
![]() |
احلي وأسرع ورقة لحمة بطعم ممتاز. |
المقادير.
*كيلو لحمة مقطعة مكعبات.
*ربع كيلو بطاطس.
*ربع كيلو جزر.
* فلفل حار.
* عودين كرفص.
*ورق لورا.
* ملعقة صغيرة كمون.
*ملعقة كبيرة توم مفروم.
ملعقة ملح.
*ملعقة فلفل أسود.
*ملعقة من البهارات السبعة .
* كيلو بصل مقطع جوانج ( البصل بيكون قد كميه اللحمة).
الطريقة.
- نضيف علي البصل المقطع جوانج كل التوابل ونقلهم مع بعض جيدا حتي يتشرب البصل من كل التوابل، ثم نضيف
عليهم الثوم ونقلبهم جيدا.
- ثم نضيف علي البصل والتوابل البطاطس ، والجزر،والفلفل، ونقلبهم مع بعض جيدا.
- ننزل باللحمة علي كل الخليط ونقلبهم جيدا.
- ثم نضيف علي الخليط ملعقتين صلصة وحبة طماطم مقطعة طرنشات.
- ثم نحضر صنيه ونضع بها ورقتين المونيوم واحدة بالطول وواحدة بالعرض، وبعدها نحط ورقتين زبدة واحدة بالطول وواحدة بالعرض. ثم نضيف كل الخليط في الصينية ونبدأ نقفلها جيدا .
وفي فرن عالي ندخل الصينية لمدة عشرة دقائق ، بعد ذلك نوطي الفرن عند درجة ١٦٠ وننقل الصينية علي الشبكة لمدة ساعتين.
وبالف هنا وشفا وممكن نقدم معها ارز بسمتي أو ارز بشعرية.
تعليقات
إرسال تعليق