طريقة عمل دجاج كنتاكي المقرمش "بطعم ممتاااااز"
أفضل طريقة لعمل دجاج كنتاكي المقرمش في المنزل وطعم ينافس المحلات.
![]() |
اسهل طريقة لعمل فراخ مقرمش في المنزل وبطعم جمالية. |
المقادير.
* فرخة وسط مقطعة ٨ قطع.
* بصل جزر طماطم.
* ورق لورا .حبهان.
* كوب دقيق.
*ملعقة كبيرة نشا.
*ملعقة صغيرة بيكنج بودر.
*ملعقة كبيرة بصل بودرة.
* ملعقة كبيرة توم بودرة.
* ملح .فلفل أسود.
* ملعقة كركم.
الطريقة.
- تسلق الفراخ ونضع معها البصل وورق اللورا وحبهان والطماطم والجزر.
-في بولة نضع الدقيق وعليه التوم والبصل والنشا والبيكنج بودر وملعقة بابريكا والكركم وحبة زعتر ونقلبهم جيدا ونضيف عليهم مياه ونقلبهم جيدا حتي تصبح خليط ذات قوام متجانس.
-ثم نضع الفرخة في هذا الخليط ونتركها فترة في التلاجة لتتشرب منه .
- نحضر طبق به دقيق وعليه حبه فلفل أسود وكركم ونخرج الفراخ من الخليط ونضعها في الدقيق ثم في طاسة مليئة بالزيت نضع الفراخ ونقليها وهكذا هتطلع معاكي مقرمشة ملهاش حل.
ممكن نقدم معها ارز وبطاطس محمرة وحبة طحينة وسلطة .
وبالف هنا وشفا.
تعليقات
إرسال تعليق